TED Çorlu Koleji Sağlıklı Yaşam Korusu Açıldı

TED Çorlu Koleji Sağlıklı Yaşam Korusu protokolü, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet SARIKURT ile TED Çorlu Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat DAYANIKLI arasında 21 Aralık 2022 Çarşamba günü TED Çorlu Kolejinin seminer salonunda imzalanmış ve 26 Ocak 2023 günü ilk fidan dikimi gerçekleştirilmişti.

Diğer hazırlıkları da tamamlanan TED Çorlu Koleji Sağlıklı Yaşam Korusu, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, TED Çorlu Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Dayanıklı, yönetim kurulu üyeleri, öğrenciler, öğretmenler, veliler ve TED çalışanları ile birlikte resmi olarak açıldı.

Açılışta konuşma yapan TED Çorlu Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Dayanıklı 9790 m2lik alana kurulan ve 500’e yakın ağaç bulunan yemyeşil bir koru içinde, kuş cıvıltılarıyla birlikte yürüyüp koşabilecek, doğal malzemelerden oluşan spor ekipmanları ile egzersiz yapabilecek, evcil hayvanları rahatça gezdirebilecek bir cennet yarattıklarını ifade etti ve doğanın tüm renklerinin kusursuz bir uyumla harmanlanacağı TED Çorlu Koleji Sağlıklı Yaşam Korusu’nu Çorlu’ya kazandırdıkları için çok mutlu olduklarını söyledi. 

Sayın Dayanıklı konuşmasını ‘biz dünyayı atalarımızdan miras değil, çocuklarmızdan emanet aldık, bu emanete doğamızı koruyarak sahip çıkıyor, öğrencilerimizi çevreci, dünyadaki her türlü canlıyı seven, dünya vatandaşı bireyler olarak yetiştiriyoruz. Bugün açılışını yaptığımız TED Çorlu Koleji Sağlıklı Yaşam Korusu’nu da bu bütüncül eğitim anlayışımızın bir parçası olarak görüyoruz’ diyerek tamamladı.

Çorlu Belediye Başkanı Sayın Ahmet Sarıkurt da ‘Çorlu’da ilk kez TED Çorlu Koleji ile birlikte böyle alanların düzenlenmesine yönelik çalışmalar yaptık ve bu durum herkese örnek olmalı’ dedi. Sayın Sarıkurt ‘TED Çorlu Koleji okul olarak önce evlatlarımızı yetişitiriyor, ardında da bu fidanlarla geleceğimizi yetiştiriyorlar ve Çorlu’muza her anlamda hizmet ediyorlar. Kendilerine Çorlu’muza böyle güzel bir alan kazandırdıkları için teşekkür ediyorum’ diyerek konuşmasını bitirdi.