Otizmli Minikler At Çiftliğinde Unutulmaz Bir Gün Yaşadı

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında KAPÇAK Eğitim Kurumları minikleri, Müslüm Baba At Çiftliğine konuk oldu.

Çerkezköy Uzman Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Çerkezköy Aygüneş Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi, Silivri Aygüneş Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi, Silivri AÇEL Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi ve Çorlu AÇEL Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi minikleri Müslüm Baba At Çiftliğinin konukları oldu.

UNUTULMAZ ANLAR YAŞADILAR

Minikler dolu dolu bir gün geçirerek unutulmaz anlar yaşadı. Otizm spektrum bozukluğu ve 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü hakkında bilgi veren KAPÇAK Eğitim Kurumları yetkilileri, “Otizm spektrum bozukluğu, doğuştan gelen ya da yaşamın ilk yıllarında ortaya çıkan karmaşık bir nöro-gelişimsel farklılıktır. 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü, 2008 yılında Birleşmiş Millet tarafından otizm konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla ilan edildi. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de bu konuya ilgi çekebilmek ve farkındalık oluşturmak adına 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü olarak ilan edilmiştir” dedi.

ATLARI BESLEDİLER

Yetkililer, “Çocuklarımıza farkındalık oluşturabilmek adına Çerkezköy Uzman Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Çerkezköy Aygüneş Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi, Silivri Aygüneş Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi, Silivri AÇEL Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi ve Çorlu AÇEL Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi ile birlikte 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında Müslüm Baba At Çiftliğine konuk olduk. Öğrencilerimiz atlara bindi şiirler okudu yarışmalar yaptı atları besledi. Bizleri ağırlayıp günümüze farkındalık kattığı için emeği geçen herkese teşekkür ederiz” diye konuştu.

PLAKET VERİLDİ

KAPÇAK Eğitim Kurumları Müdürü Savaş Kapçak tarafından günün anısına Müslüm Baba At Çiftliği sahibi Sıla Akdoğan’a plaket verildi.