Çorlu Necati Perihan Kervancı Ortaokulu İspanya’da

Tekirdağ il Milli Eğitim Müdürlüğü destekleriyle Çorlu Necati Perihan Kervancı Ortaokulu Öğretmenleri Nejla AYDINOĞLU, Lütfü DEDEOĞLU ve Zeynep KAYA Erasmus+ Projesiyle gittikleri, İspanya’nın Burgos kentinde gerçekleştirdikleri Öğretmen Hareketliliği – İşbaşı Gözlem Projesi (The Job Shadowing Mobility) doğrultusunda başladıkları görevlerinde eğitim – öğretim, yöntem ve tekniklerinin, teknolojik, kültürel, sanatsal, doğal ve tarihsel mozaiğin harmanlandığı bir yapıyla nasıl bütünleştiğini gözlemleme imkânı buldular.

Proje hakkında görüşlerine başvurduğumuz İngilizce Öğretmeni Nejla AYDINOĞLU “Avrupa Birliği’nin hibe programı olan Erasmus + için yazılan projenin kabulü sonrasında, ekibimizde yer alan öğretmenlerimiz lisans düzeyinde aldıkları mesleki eğitimlerinin üzerine yeni beceriler ekleyerek, yeni teknolojik ve inovatif yöntemlerin eğitimde kullanılmasını teşvik edecek içeriklerin ve araçların nasıl zenginleştirileceğine dair bilgi ve deneyim sahibi olarak okulumuza ve öğrencilerimize zenginleştirilmiş bir deneyimle geri dönme imkânı kazanmış olduk” dedi.

Ekip içinde yer alan NP Kervancı Ortaokulu Müdür Yardımcısı Lütfü DEDEOĞLU ise “İspanya’nın Burgos kentindeki paydaş okulumuz Santa Maria La Nueva Y San Jose Artesano Secondary School bünyesinde gerçekleştirdiğimiz İşbaşı Eğitim Gözlem etkinliği sonunda Okul Müdürü Sn. Cesar Martinez Rodrigez tarafından bizlere katılım ve eğitimin başarıyla tamamlandığına dair sertifikalarımızı teslim ederken, ekibimiz ayrılığın verdiği buruklukla duygusal anlar yaşadı. Paydaş Okul Müdürü ve projeden sorumlu diğer öğretmenler de Necati Perihan Kervancı Ortaokulu olarak yeni projelerde aktif olmamız halinde bizlerle irtibata geçerek, ülkemize dolayısıyla Çorlu’ya ve okulumuza gelmek istediklerini dile getirdiler. Bizleri tanımaktan ve böyle bir proje vesilesiyle bu güzel karelerde bir arada olmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdiler. Biz de kendilerine sağladıkları misafirperverlik, saygı, hoşgörü, samimiyet ve nazik davranışlarından ötürü teşekkürlerimizi belirttik” diyerek proje verimliliğini ifade etti.

İşbaşı Eğitim Gözlem hareketi süresince anları ölümsüzleştiren ekip üyesi Görsel Sanatlar Öğretmeni Zeynep KAYA da proje süresince elde ettikleri kazanım ve değerlerden çok memnun kaldıklarını, teknolojinin eğitim alanında ve sosyal yaşamda kullanımı konusunda bilgilerini tazelediklerini, “Paydaş okulumuz yapılan hareketliliği kendi sosyal medya hesaplarında yayımlayarak bizleri gururlandırmıştır” dedi.

Basın mensupları olarak bizler de Çorlu Necati Perihan Kervancı Ortaokulu’nun bu başarı dolu hikayesinin diğer okul ve kurumlara da örnek teşkil etmesini temenni ediyor, başarılarından dolayı okulumuzu ve özverili çalışma arkadaşlarını kutluyoruz.